U subotu u Azimuta opustite se uz Blackout poetry radionicu Maje Klarić

Autor:   /   Objavljeno: 10.10.2018, 10:05

Radionica Blackout poetry za kreativnu subotnju špicu

Ako ste oduvijek htjeli pisati poeziju ili vas je ona iz nekog razloga zanimala, evo pravog načina da se u tome okušate! Ovaj alternativni način stvaranja poezije iz već gotovih tekstova potiče pisanje i pomaže razvitku kreativnosti. Stihovi nastaju tako da se nasumično izaberu riječi u zadanom tekstu, a ostatak teksta se preboja ili oblikuje po želji. Slikopjesmama koje nastaju na radionici možete po završetku ukrasiti bilo koji prostor, a tehniku koja se vrlo lako savlada možete prakticirati kad god vam zatreba malo kreativnog oduška!

Kratka biografija voditeljice

Maja Klarić rođena je 1985. u Šibeniku. Diplomirala je Engleski jezik i književnost i Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s diplomskim radom na temu Suvremeni hrvatski putopis. Radi kao književna prevoditeljica za razne nakladničke kuće, a prevodila je i za časopise Riječi, Poezija i Libra Libera, novine Zarez, Treći program Hrvatskog radija. Organizira manifestaciju Šumski pjesnici pored Grožnjana. Objavila je tekstove u raznim novinama i časopisima: Zarez, Quorum, Knjigomat, Poezija, Tema... Zastupljena je u antologijama Erato 2004., Rukopisi 32, Ja sam priča, Sea of Words, Castello di Duino, Ulaznica. Dobitnica je stipendija za rezidencijalni boravak u Brazilu i Estoniji. Objavila je tri zbirke putopisne poezije - Život u ruksaku, Quinta Pitanga i Nedovršeno stvaranje, kao i prozni putopis Vrijeme badema nakon što je propješačila 880 kilometara dug put Camino de Santiago u Španjolskoj. Urednica je brojnih domaćih putopisnih izdanja.

Vidimo se u subotu u 10 sati na travi ispred Azimuta!

Radionica se provodi u sklopu programa Klub mladih ENTER koji ŠUM provodi u partnerstvu s Gradom i udrugom MUEU, a koji financira MDOMSP.